Corona

Hoe organiseert MiLa veilige kampen in 2021?

Op deze pagina vind je een overzicht van alle huidige coronamaatregelen op kamp.

De zomerregels gelden onder voorbehoud van de vaccinatiegraad en de stand van zaken van de ziekenhuizen. We volgen de maatregelen op de voet en updaten de pagina wanneer nodig.

 

Update 12/05/2021 

Mag mijn zoon/dochter deelnemen aan een MiLa Kamp?

We hanteren het principe dat iedereen kan deelnemen. In het belang van de gezondheid van elk kind, zijn er echter enkele uitzonderingen van toepassing. Wat zijn de deelnamevoorwaarden?

  • Je kind is niet ziek of vertoont geen ziektesymptomen. Was je kind ziek vóór de start van het kamp? Dan kan je kind pas deelnemen als het drie dagen symptoomvrij is.
  • Je kind heeft geen COVID-19 en woont niet samen met een besmet persoon. Je kan niet op kamp komen tijdens de opgelegde quarantaine- of isolatieperiode.
  • Behoort je kind tot een risicogroep? Dan kan hij of zij deelnemen mits de schriftelijke toestemming van de huisarts of ouders.

 

Op kamp in contactbubbels

Ook in de zomer van 2021 organiseren we alle activiteiten binnen contactbubbels. Op één kamplocatie kunnen meerdere contactbubbels aanwezig zijn.

  • In juli bestaat elke contactbubbel uit maximaal 100 kinderen
  • In augustus bestaat elke contactbubbel maximaal 200 kinderen

Binnen de bubbel kunnen deelnemers (kinderen en begeleiding) contact hebben met elkaar, afstand houden is niet nodig. Er wordt samen gespeeld, gegeten, gedanst en geknutseld,… Ook de voor- en de naopvang wordt per bubbel georganiseerd.

Bubbels onderling hebben geen contact met elkaar. Broer en zus kunnen in twee bubbels zitten, maar mogen thuis wel gewoon contact hebben met elkaar. Ook externen betreden de kamplocatie niet. Dit betekent dat – hoe leuk we jullie ook vinden – mama’s en papa’s de kamplocatie niet binnenkomen. We voorzien voor jullie een zwaaizone! Na de contactloze registratie kan je hier nog even knuffelen met je kind. En vergeet bij vertrek niet te zwaaien natuurlijk! Ook bij het ophalen van je kind wacht je in de zwaaizone tot je kind uit de bubbel komt. Aan ouders vragen we vriendelijk om een mondmasker te dragen en altijd 1,5m afstand te bewaren.

 

Toonmoment

Er mogen geen externen de contactbubbels betreden. Op vrijdag is er dus geen toonmoment. Ter vervanging maken we een digitaal theater per contactbubbel aan: om alle onvergetelijke kampmomenten vast te leggen, maken we zoveel mogelijk leuke foto’s en filmpjes. Op die manier hopen we dat jullie toch kunnen genieten van de kunsten van jullie (kleine) artiest(en). De link naar het beeldmateriaal mogen jullie via mail verwachten in de week volgend op het kamp.

 

Wat moet ik doen wanneer mijn kind ziek wordt?

Wordt jouw kind ziek op kamp (ook niet COVID-gerelateerd), dan zal een medewerker je hiervan op de hoogte brengen. We vragen in dat geval om je kind zo snel mogelijk op te halen.

 

Wat moet er extra in de rugzak?

  • Herbruikbare waterfles (met naam). We vullen deze graag bij met water.
  • Een handdoekje voor de handwasmomenten (met naam). We organiseren verschillende handwasmomenten. Om dit coronaproof te laten verlopen, vragen we om een eigen handdoekje te voorzien.
  • Bij minder goed weer: een trui en/of regenjas. We voorzien zoveel mogelijk activiteiten in openlucht.
  • (Herbruikbaar) mondmasker voor de kinderen in de leeftijdscategorie 10 – 14 jaar (de maxi’s) die deelnemen aan een musicalkamp (zanglessen). Zingen doen we zoveel mogelijk zonder mondmasker: met 3 meter afstand tussen de deelnemers. Enkel indien dit niet mogelijk is, gebruiken we een mondmasker.

 

Wat indien het kamp wordt geannuleerd?

Ondanks alle maatregelen die we nemen, blijft er jammer genoeg een klein risico verbonden aan de jeugdwerking. De gevolgen van een (vermoedelijke) besmetting voor alle deelnemers en begeleiding zal afhangen van de inschatting van de contactopsporing over het soort contacten die hebben plaatsgevonden. Het zou kunnen dat de volledige bubbel wordt stilgelegd en het kamp jammer genoeg niet hervat kan worden. In dat geval ontvang je een tegoedbon voor het bedrag van de inschrijving, verminderd met het aantal gevolgde kampdagen. Die tegoedbon is één jaar geldig.

 

Bij wie kan ik terecht voor Covid-gerelateerde vragen?

Onze corona-coördinator Florien is jouw aanspreekpunt voor Covid-gerelateerde vragen: florien@milakampen.be Heb je een dringende vraag tijdens de kampperiode? Dan kan je bij haar terecht op het nummer 0478 01 24 74.