Over ons

Compagnie MiLa vzw organiseert sinds 2012 kunstzinnige kampen op meer dan 25 locaties. Zingen, dansen, acteren, jongleren of musiceren, bij ons kan het allemaal. In de schoolvakanties nemen onze docenten en animatoren kinderen en jongeren mee in hun wereld op het podium. Ze leren hen de kneepjes van het vak en laten hun creativiteit de vrije loop gaan. Onze kampen eindigen met een superformitastisch spektakel-moment voor vrienden en familie waar de artiesten hun talenten ten volle kunnen demonstreren.

Onze missie is om kinderen warm te maken voor het podium, het zelfvertrouwen verder te laten ontwikkelen en hen te laten schitteren in hun talenten. Er zit een artiest in elk van ons! Ontdek hieronder onze kunsttakken:

Musical

Kan je niet kiezen tussen theater, zang of dans? Dan is een MiLa Musicalkamp zeker iets voor jou. Waar anders kan je zo luid zingen als je wil, de benen van onder je lijf dansen en de sterren van de hemel acteren? De unieke combinatie van deze drie podiumkunsten maakt van musical een zeer populaire vorm van entertainment! Neem een kijkje tussen de talrijke musicalthema's die MiLa aanbiedt en droom alvast weg van je eigen Broadway carrière. 

Bekijk onze musicalkampen

Film

Geluid? Camera loopt. Actie!

Heb je je altijd afgevraagd hoe een film gemaakt wordt? Tijdens het MiLa Filmkamp ontdek je alle facetten van de wondere wereld van de cinematografie, een moeilijk woord voor heel veel glitter en glamour én boordevol fun. We leren je een script schrijven, regisseren, filmen en monteren met materiaal en apparatuur die je ook thuis kan vinden. Ben jij graag de regisseur of sta je liever vóór de camera? Zorg jij ervoor dat alle attributen op de set geraken of ben je een geboren cameraman? Breng samen een verhaal tot leven op het scherm!

Bekijk onze filmkampen

Zang

Zing jij niet alleen wanneer je gelukkig bent, maar word jij gewoonweg gelukkig wanneer je zingt? Wil je graag leren experimenteren met je stem of durf je misschien nog niet voluit te gaan? Kom gerust van onder die douche uit en laat van je horen!

Op het MiLa Zangkamp warmen we samen onze stemmen op, leer je op welke manier je kan inzingen en ontdek je hoe je je stem op een juiste manier gebruikt. Naast de basis zangtechnieken besteden we bij MiLa ook aandacht aan houding en podiumpresentatie.

Ben jij een ster in wording?

Bekijk onze zangkampen

Circus

Doet je eettaffel ook vaak dienst als springplank voor allerleiacrobatische kunstjes? Worden de zetelkussens hierbij gebruikt om een zachte landing te garanderen? En vragen je ouders zich af waarom je fiets plots maar één wiel heeft? Dan is het circuskamp La Curiosa van MiLa Kampen dé ideale oplossing!

Fietsen op een éénwieler, balanceren op een bal, jongleren met kegels en doekjes of draaien met Chinese bordjes. Geen uitdaging is te groot! Zet je eerste reuzestappen op stelten en bouw gigantische menselijke piramides. Benieuwd welke circuskunstjes we nog in petto hebben?

Bekijk onze circuskampen

Theater

Licht uit, spot aan!

Heb jij er altijd van gedroomd om te schitteren in je eigen theatervoorstelling? Razen de wildste verhaallijnen door je hoofd en bedenk je de gekste personages? Scherp alvast die pen en laat je fantasie de vrije loop op het MiLa Theaterkamp! Leer hoe je geen koeien maar wel applaus kan melken. En dat je dat niet in je tuin doet, maar toch jardin. Of cour natuurlijk! Huh? Toi toi! Wij rollen alvast de rode loper voor je uit…

Bekijk onze theaterkampen

Dans

Begint jouw lichaam spontaan te bewegen wanneer er een lekker deuntje door de radio klinkt? Haal je sportschoenen uit de kast en laat het ritme in je lijf volledig los op een MiLa Danskamp.

Tijdens deze dansweek experimenteren we met verschillende dansstijlen. Verlies je ziel in de jazzy grooves, ontdek het showbeest in je op de discobeats of lap de regels aan je laars tijdens de streetdance lessen. Onze danskampen vormen een combinatie van techniek, expressie, choreografie en persoonlijke ontwikkeling. Op elk niveau!

Bekijk onze danskampen

Spektakel

Kleur jij wel eens graag buiten de vakjes? Of ben je volop bezig met het ontdekken van jouw talent?

Tijdens het MiLa Spektakel kamp, de meest avontuurlijke discipline, gaan we niet aan de slag met een vast script of stramien. We laten kinderen en jongeren – meer dan ooit – schitteren in hun eigen talenten! Op basis van een brainstorm met onze docenten en vanuit de interesses van de groep, werken we een heus spektakelmoment uit. Bestaande podiumkunsten
worden gecombineerd of in een nieuw jasje gestoken. Durven dromen is de eerste stap!

Bekijk onze spektakelkampen

Taalmusical Frans

Taalmusical Frans combineert het beste van twee werelden: die van de podiumkunst en die de taalkunst. Leergierige kinderen ontdekken de artiest in zichzelf in een vreemde taal.

Wil jij op een ongedwongen manier Frans leren terwijl je met je passie bezig bent? Vanaf nu kan je zingen als een ster onder de MiLa taaldouche! Tijdens het kamp krijg je les van vakdocenten en animatoren die Frans als moedertaal hebben. Je gaat aan de slag met Franse scripts en songs. Maar hé, fouten maken mag. Je zal zien, een taal leren was nog nooit zo leuk!

Bekijk onze taalmusicalkampen

Vroegboekkorting

Boek voor 5 januari jouw kamp en krijg maar liefst € 15 korting op elke inschrijving! Hou je van zingen en dansen? Ben jij al een echte circusartiest of moet je nog wat oefenen? Ben je helemaal gek op filmen en de camera? Je vindt zeker en vast het perfecte kamp voor jou op onze kampenpagina!

Bekijk kampen